Mikes Balázs teológus-grafikus vetítéssel egybekötött előadása Húsvét alkalmából a történelem legnagyobb misztériumáról és annak évszázadokon átívelő művészi ábrázolásairól.

A keresztény szó a görög Chrisztosz szó magyar formája, amelynek jelentése “krisztusi”, Krisztushoz tartozó, Krisztus-követő. A kereszténység egyik meghatározó szimbóluma a kereszt. Jézus személye és a kereszt időben és térben történő találkozása egy korszak indítója volt több mint kétezer évvel ezelőtt.

Az előadásban hallhatunk próféciákról, az „átokfáról”, mint a korabeli kivégzések egyik rettegett eszközéről, Jézus kereszthalálának körülményeiről, valamint arról, hogy hogyan alakult át egy ítélet-végrehajtási kellék jelképpé.

Krisztus hétszer szólal meg a keresztfán. Kit, kiket szólít meg élete utolsó pillanataiban? Van-e a ma élő embernek szóló tartalma a mondatoknak, vagy csak egy megalázott, meggyötört ember agóniáját láthatjuk benne?

Mindezek illusztrálására kétezer év képzőművészete lesz segítségül.

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2.- Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük.

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!


Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

On-line jegyvásárlás