Akiben dalol a jövő – Költői est Sík Sándor életéből és műveiből a Napfényes Művészeti Kör előadásában

Ki volt Sík Sándor?
A 19. század végén született szerzetes költő, avagy költő szerzetes – író, esztéta, tudós, pedagógus, a magyar cserkészmozgalom megszervezője egy személyben. Egy pap, aki megélte a két világháborút, az ország feldarabolását, forradalmait, majd szembenézett rendjének felszámolásával és a materialista, ember- és Istenellenes kommunista diktatúra bekövetkeztével. Egy ember, aki a történelem viharában mégis kivételes életörömmel és töretlen hittel állt helyt, s szűnni nem akaró szolgálattal cselekedett másokért. Élete és személye egyszerre volt praktikus és eleven, ugyanakkor hittel, és a „láthatatlanban” gyökerező erőkkel mélységesen átszőtt. Verseiből és írásaiból sugárzik az élet igenlése, s egy jobb világért tenni vágyás. Sík Sándor üzenete, úgy gondoljuk, nagyon is időszerű napjainkban – ez a felismerés ihlette előadásunkat.

A Napfényes Művészeti Kör költői estjén Sík Sándor versei életre kelnek és jelenetekké alakulnak. Az elbeszélés erejét segítségül hívva, anekdotákkal, történetekkel elevenítjük fel a költő életét a színpadon, melyet ezúttal – költői estjeinken első alkalommal – különös hatású díszletek tesznek még varázslatosabbá. A szép hangulatról  saját szerzeményű dalok és élőzenei kíséret gondoskodnak.

 

Sik Sandor 1963

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2.- Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük.

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!


Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

On-line jegyvásárlás

Mentés

Mentés