A hazai jazzélet igen kiváló anyaggal bővült a frissen debütáló Balance Wheel Group megjelenésével. A négytagú formáció igen magas színvonalú produkcióval lepte meg a műfaj kedvelőit.

A formáció négy muzsikusa külön-külön is jelentős sikereket könyvelhet el, de most feltételezhetően egy hosszabb együttműködés vette kezdetét, melyben saját személyes karrierjük mellett a csapatban történő alkotás is emeli renoméjukat.

A frontemberek közül Szili Róbert gitáros a magyar jazzélet egyik legtöbbet foglalkoztatott gitárosa. Miután sok év (17!!!) után “leszerelt” a Hot Jazz Band tagságából, a legváltozatosabb formációkban mutatja meg magát, mint például a Bolba Éva féle Jazzterlánc gyerekzenekar, vagy a Csipa és a Kisamerika együttes, de mint sessionzenész is rengeteg helyen erősíti a hangzásokat. Ezúttal a Balance Wheel Group tagjaként, mint dalszerző is bemutatkozik.

Dorogi Ákos billentyűs, szintén sokodalúságáról híres. A Bergendy együttes mellett a budapesti klubok állandó szereplője. Szintén dalszerző is a lemezen. A borítón kissé meglepően hathat a Dr. elnevezés, de félreértések elkerülése végett érdemes megjegyezni, hogy a magánéletben jogászként sok zenésznek is segítséget nyújt, tehát nem zenei a doktori címe.

Az együttes másik két tagja Berkesi Sándor basszusgitáron és Horváth Zoltán dobon.

Berkesi bejárta a magyar zenei palettát: az elmúlt 20 év alatt és a Classical Jazz Trio-tól kezdve szinte minden zenében kipróbálta magát, amit hangszere megkövetelhetett.

Horváth Zoltán sem lazsálta el az éveit, állandó szereplője a magyar jazzpiacnak.

A zenéről: smooth jazz, pop jazz, modern jazz… minden mai fül, főleg az igényes zenét kereső fiatal hallgatóságot is megcélzó hatás jelen van az albumon. Könnyen emészthető, énekelhető dallamok, remek hangszeres szólók, nem túlzásba vitt “megfejtendő” szólók jellemzik a lemez összhatását. Célzottan összeállított műsor, mely egyben a műfaj tisztelete mellett a rádió világába is betörést sejtet.

Az együttes szándékosan nem nevezett ki zenekarvezetőt, így a garázs-műhelymunka eredménye mindenképp egy jól összecsiszolódott hangzást mutat. Senki sem hivalkodik előre. Talán a legjobban a Fourplay felfogása tükröződik vissza.

Remek hír, hogy a magyar jazzpiac egy újabb profi zenészékből álló együttessel gazdagodott, és lassan már beszélhetünk is a következő lemezről…

 

A program előtt vagy után a színházterem felett található Napfényes Étterem finom és egészséges falatokkal várja kedves vendégeit. Asztalfoglalás: 06-20-311-0313.

Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2.- Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük.

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!


Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

On-line jegyvásárlás

Kövessen minket a Facebook-on is: http://www.facebook.com/napfenyesrendezvenyterem/